dimanche 23 octobre 2011

Paris je t'aime...

 Une semaine de beau temps pour les touristes, une semaine d'impressions et de belles balades. 
Dimanche j'ai accompagné ma belle soeur et nièces pour une grande promenade dans Paris, le lendemain j'avais de courbatures aux jambes, tellement on avait marché!

Vendredi, je ne travaillais pas et j'ai accompagné ma soeur et sa fille sur le Tour Eiffel, ça faisait longtemps pour moi que je n'y avais pas été, mais que de monde pour monter et descendre... alors on avait décidé de descendre à pied ... ça semble facile... mais depuis hier j'ai des courbatures dans les mollets et les fesses... c'est du sport!! Ça a équilibré un peu toutes les bonnes choses qu'on a mangé (les spécialités des Pays Bas qu'elles avaient amenés et gourmandises Françaises que nous avons fait goûter) 
Et hier on les a accompagné au Thalys, la maison semble toute vide...

C'était bien de faire la touriste dans ma ville que je connais si bien, de voir avec un regard émerveillé toutes ces choses qui sont devenues quotidiennes pour moi.
Het was een prachtige week om tourist te zijn in Parijs, om te wandelen en indrukken op te doen.
Zondag ben ik met mijn schoonzusje en nichtjes op pad gegaan, de volgende dag had ik spierpijn in mijn benen, zoveel hadden we gelopen.
Vrijdags werk ik niet en ging ik met mijn zusje en haar dochter naar de Eiffeltoren. Het was heel lang geleden voor mij dat ik er geweest was. wat een mensen... en allemaal wilden ze omhoog en daarna weer naar beneden... dus wij dachten, we gaan wel met de trap (naar beneden he!) dat lijkt makkelijk... nu zit ik dus weer met spierpijn in mijn kuiten en mijn billen... wat een sport!! Laten we maar zeggen dat we  alle lekkere Nederlandse snoeperijen, die ze meegenomen hadden en alle Franse lekkernijen met deze sport er weer afgelopen hebben. 
Gister hebben we het hele stel weer naar de Thalys gebracht en nu is mijn huis weer leeg... en heel stil...

Het is erg leuk toerist te zijn in je eigen stad en alles weer eens te bekijken en te bezoeken, met enthousiasme te zien  wat dagelijks is geworden en zo gewoon lijkt. 

Bon maintenant MENAGE (et oui... ) et après je vous promets que je vais vous visiter sur vos blog! 

En dan nu  OPRUIMEN   (dat schijnt er bij te horen...) en dan ga ik jullie met een bezoekje op jullie blogs verassen!

18 commentaires:

anneke's creaties a dit…

wat een geweldig reisverslag heb je voor ons gemaakt,
ik wandel met je mee door Parijs en kan genieten van alles wat je te vertellen hebt,
ik heb alleen geen spierpijn van het beklimmen van de Eiffeltoren,
meis ik wens je nog een fijne zondag toe.

groetjes anneke

Elly a dit…

Mooie foto's,ik denk ook inderdaad dat als je er woont ook heel anders tegen aan kijkt!
En dan komt de ongewoonte om de hoek,de spierpijn van al dat gesjouw.......ha,ha,
Ik hoop dat je je huis inmiddels weer een beetje aan de kant hebt en ook nog een beetje kan genieten van het fijne weer!

Groetjes Elly

Francien a dit…

Oh wat zul je een fijne tijd gehad hebben Marjanne....wat ziet Parijs er prachtig uit en wat een mooie foto`s heb je gemaakt....dat kan jullie niemand meer afnemen moet je maar denken en zal zeker voor herhaling vatbaar zijn........opruimen een beetje verdelen...je hebt tenslotte spierpijn toch?!.....geniet nog lekker na... groetjes Francien

Judith a dit…

Bonjour Marjanne,
Weer eens begonnen met het lezen (en proberen te begrjpen) van de Franse tekst (pff, ik moet toch beter mijn best doen in EN buiten de les) Kan ik mij niet inschrijven bij jullie in je Parijse woning als leerling Frans (ik help ook met faire le ménage, hihi) Dan is het huis ook niet meer zo stil en leeg...
Maar wat leuk dat je tijd had om met je familie deze leuke dingen hebt kunnen doen. Parijs, daar wil ik ook altijd nog eens heen, liefst samen met mijn lief (kids mogen ook eens mee, hoor, maar eerst met z'n tweeën).
Wie weet...
Sterke met de stilte en het 'leuke' huishouden...
Groetjes, Judith

Vera a dit…

Wat goed om te horen dat je een leuke tijd hebt gehad Marjanne! Gaaf hor, en die foto's liegen er niet om :D Parijs staat ook nog op mijn lijstje.. wie weet eens volgend jaar!

Groetjes en een fijne zonnige zondag,

Vera

Astrid a dit…

Hi Marjanne, ik moest erg lachen om je verhaal, erg leuk. Ik heb het maar gedaan met de lift hoor zowel naar boven als naar beneden.
Erg gezellig de visite toch.
Nog een fijne zondag.
Groetjes Astrid

Anonyme a dit…

Oh le menage peut attendre, soigne tes courbatures avant :))
Paris sera toujours Paris!
bises xx

Elizabeth a dit…

ik hoor het al..je hebt het geweldig gehad, ondanks de spierpijn

Loes Oorschot a dit…

Welkom terug! Heerlijk hoor Parijs... Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad! Sterkte met de spierpijn...

Groetjes, Loes

Loves to Create by Jacqueline blog a dit…

Super he de trappen lopen van de eifeltoren vd zomer heb ik hem naar boven en beneden gelopen en had inderdaad ook vreselijke spierpijn en de volgende dag weer met een bigsmile de sacre cour op hihihihihihihihi maar ja wat een mooie stad woon je toch ik ben ook helemaal in love op Parijs.
Maar je hebt een paar leuke dagen gehad en wat spierpijn ach dat moet dan maar toch??

Lieve gr Jacqueline

Wendy Koorevaar a dit…

Mooie foto's heb je gemaakt en fijn dat je het zo leuk hebt gehad. Kan me voorstellen dat je wel erg moe bent nu hoor. Hopelijk gaat je spierpijn gauw over...

Groetjes,
Wendy

José a dit…

Hi hi, spierpijn van het wandelen, ja dat herken ik wel, ik ga ook overal op uit als we in een nieuwe plaats liggen, vandaag Den Bosch, heerlijk op 'n terrasje, maar niet de kathedraal beklommen hoor, het was een uur lopen, want die havens liggen allemaal ver buiten het centrum, maar wel ontzettend genoten, net als jij lees ik uit je heerlijke rondleiding door Parijs, daar ben ik ook een paar keer geweest, heerlijke stad, leuk dat je het nu door de ogen van je familie weer een beetje opnieuw ondekt, ja en dan is het weer heel stil in huis he, als iedereen weer weg is.
Groetjes van José

liszha a dit…

Wat een prachtige foto's! Ik vind dat rose huisje zo lief!

Marjan Küppers a dit…

Klinkt goed! kan me voorstellen dat je het dan weer even met andere ogen ziet. En die spierpijn is dan niet zo erg. kijk maar uit dat die niet erger wordt van het huishoudelijk werk, haha! Prachtige foto's!

Groetjes, Marjan

mueppi a dit…

Danke für die tollen Fotos!
LG Gisela

Unknown a dit…

Fijne week heb je gehasd zo te lezen.
En ja opruimen helaas het hoort er id bij.
Succes Groetjes Brigitte

Ambrella a dit…

J'adore tes prises de vues.
J'espère que tes courbatures disparaissent...lol
ScrapBiz

inge a dit…

Parijs is een heerlijke stad ..ik vertoefde er een paar maanden toen ik jong was en later ging ik vaak in september terug ...het is nu een poos geleden ...misschien nog maar eens doen ...september in Parijs ...het blijft iets hebben !