dimanche 7 novembre 2010

the Single Sock Syndrom

Ma soeur et moi, on s'est attaqué au Syndrome de la Chaussette Seule. Vous connaissez ce phénomène? Vous mettez deux chaussettes dans la machine, mais il y en a un qui disparaît mystérieusement... J'avais donc tout un tas de chaussettes seules et on a tout lavé, trié et cherché les chaussettes qui allaient ensemble. Quel travail! Mais on a bien rigolés! Rassurez vous, à part visiter Gégé, on a aussi fait un peu de shopping, pour acheter des cadeaux de Saint Nicolas pour ses enfants. Un petit weekend avec ma petite soeur m'a fait le plus grand bien!

Mijn zusje en ik hebben ons bezig gehouden met het Syndroom van de Eenzame Sok. Jullie kennen dat verschijnsel vast ook wel, je doet twee dezelfde sokken in de was, maar één van de twee verdwijnt op mysterieuse manier... ik had dus een enorme stapel eenzame sokken. We hebben ze allemaal gewassen en uitgezocht! Wat een werk, maar we hebben wel gelachen!
En ik zal jullie even gerust stellen, behalve Gégé bezoeken hebben we ook nog tijd gevonden wat te shoppen, we hebben sinterklaascadeautjes voor haar kinderen gekocht. Het was zo gezellig! Dat doet wonderen zo'n weekend!
Avant qu'elle arrive j'ai fait cette carte, avec les digi's de Mo Manning, pour le petit Maxime que ma fille garde après l'école. Il aura 7 ans. J'ai colorié avec les copics, j'adore!! Mais j'ai encore beaucoup à apprendre!

Voor ze aankwam heb ik dit kaartje gemaakt met de digis van Mo Manning, voor het oppas kind van mijn dochter. Hij wordt 7 en ze past elke dag op hem en zijn zusje na school.
Ik heb de plaatjes ingekleurd met copics, maar ik moet nog heel veel leren!Et c'est comme ça que j'ai rangé mes tampons en bois. J'ai beaucoup plus de clearstamps (ils sont moins chers!), mais il faut avouer que les tampons en bois peuvent être très décoratifs!
Gégé va mieux, il remange un peu de bouillon. La semaine prochaine il aura un scan et on saura plus. Le médecin semblait optimiste ce soir!
Merci pour votre gentillesse et vos petits mots qui me vont droit au coeur!

En zo heb ik mijn houten stempels opgeruimd. Ik heb veel meer clearstamps (die zijn toch een stuk goedkoper hè)maar ik moet toegeven dat houten stempels heel decoratief kunnen zijn!
Met Gégé gaat het beter, nij mag weer wat eten, bouillon. Volgende week krijgt hij een scan en horen we meer. De dokter was best optimistisch vanavond!
Bedankt voor jullie lieve berichtjes, daar word ik helemaal warm van!

31 commentaires:

http://truutske.blogspot.com a dit…

Marjanne, wat moest ik lachen om al die sokken. Ik hewb dat nu ook....2 erin 1 eruit. Tegenwoordig leg ik de sokken op elkaar en sla ik de boorden van de sokken om zodat ze 'samen'blijven in de was. Scheelt echt wel!!!
Dan wat heerlijk zo'n zus die even je hoofd op andere gedachten brengt.
Dan heb je een ontzettend leuke kaart gemaakt en wat een leuke stempelkast, echt decoratief.
Dan...ben ik eigenlijk benieuwd of je mijn presentje al hebt ontvangen. Ik heb het dinsdag op de post gedaan dus.....dacht ik....zou er nu toch moeten zijn. Ik wacht af maar hoop dat het niet 'ergens' onderweg is blijven liggen. Hoor ik wel van je.
Dan ...zo fijn dan het met Gege iets beter gaat.
Komt goed hoor! Fijne week gewenst, liefs, Trudie.

marieke a dit…

Dat is lachen , al die sokken ,maar er zitten twee stelletjes bij,rose en gele,...en je stempel bak is ook leuk,fijn dat het weer beter met je mannetje gaat,.....

groetjes Marieke.

Francien a dit…

Ik denk dat elke familie wel zo`n rek kan voorwijzen Marjanne...breek me de bek niet open...vooral als je man die ene die kapot is weggooid van het paar en niets zegt..je zoekt je dan rot naar de tweede..leuke kaart en wat een stempels heb je al verzameld...die komen altijd van pas...fijn dat het een beetje beter gaat met je man..ontspannen zelf is natuurlijk ook van belang...even je gedachte verzetten...je hebt het zwaar genoeg...fijn dat je het even leuk gehad hebt...groetjes Francien.

Astrid a dit…

Ik ken helaas dat syndrome niet, heb er nooit last van.
Maar ik heb er wel vreselijk om gelachen, en wat gezellig dat je zo'n leuk weekend hebt gehad met je zus, na al deze tegenslagen.
Wat goed dat het weer wat beter met Gege gaat, gelukkig.
Liefs Astrid

liszha a dit…

Die eenzame sok! Zo herkenbaar. Ik verdenk mijn wasmachine ervan dat die ze op eet.
Fijn dat het weer de goeie kant opgaat met Gege!
Wat staan die stempels mooi in die letterbak!
Liefs Lisete

José a dit…

grappige kaart heb je gemaakt, ik vind 'm ook mooi ingekleurd hoor, ik heb alleen potloden om in te kleuren en ben nu distress inkt aan het sparen, dat vind ik ook wel leuk om uit te proberen. Ja, die sokken he, hier gebeurt het ook wel eens hoor!
Fijn dat het weer iets beter gaat met je mannetje en dat je even je zinnen hebt kunnen verzetten met de hulp van je zus ;0)
Groetjes van José

Jacqueline (Sjakkie) a dit…

Het verhaal van de sokken komt mij heel bekend voor, ik heb ook een stapeltje liggen. Je kaartje is heel leuk en fijn om te horen dat het weer beter met je man gaat.
Groetjes van Jacqueline

Jutta a dit…

Het verhaal van de eenzame sok ken ik wel, beste Marjanne. Bij iedere was raak ik een kwijt. Een heel mooi kaartje heb je gemaakt en je stempelkast ziet er super uit!

Groetjes
Jutta

Me a dit…

Hahahaha ja het sokken mistery ken het ook,je kaart is heel mooi geworden,en super om te lezen dat gege ook weer de goeie kant op gaat.

Grtjss Marjon

*Ellen* a dit…

ohh heerlijk dat verhaal van die sokken, fijn dat jullie zo'n leuk weekend hebben samen, en dat het gelukkig ook weer wat beter gaat met je man, en je kaartje is ook heel origineel, prachtig gedaan

Judith a dit…

Hallo Marjanne,
Fijn om te horen dat Gégé zich al wat beter voelt en weer iets tot zich mag nemen!! En ook dat je genoten hebt van de tijd samen met je zus. Lekker je zinnen verzetten.
Je sokken verhaal ken ik, maar dankzij mijn hele lieve vriendin hoeven wij geen sokken meer te sorteren. Ze heeft ons een geweldig hulpmiddel cadeau gedaan: sokkenhouders, die elk paar sokken samen houdt. (Je kunt wel wat afbeeldingen op het net vinden). Een voor mij onmisbaar huishoudelijk hulpje (-:
Je kaartje is vrolijk geworden en zeker leuk ingekleurd. Past zo goed bij het papier van Eline (jawel, dat herken ik - grijns)
Groetjes,
Judith

Anonyme a dit…

I think the sock syndrom happens to everyone, they must disappear in the pipes, lol
Great card! Your colouring is perfect, you should see mine, oh but wait... you saw it and it's a disaster :))
Nice to hear from Gege and i am glad he is feeling better.
You have a great sister!
Bisous xx
Pat

tiny a dit…

Hallo Marjanne,

Wauw! Wat heb jij veel eenzame sokken.En wat ga je er mee doen?Misschien is een verjaardagsslinger een idee?!hahahIk heb dat probleem ook.Ik gooi ze na een paar maanden weg.Wat een leuke oplossing voor je stempels!Ja ik heb ook meer clearstempels.En wat fijn dat het zo goed gaat met je mannetje, dat is fijn om te horen.Ik hoor wel dat je een heerlijke dag hebt gehad.

groetjes tiny

Annelies a dit…

oooooh die stempels in dat kastje, schitterend!
Wat fijn dat het iets beter gaat met je man!
sokkensyndroom is helemaal herkenbaar voor mij;)
Ik ga nu snel aan het werk, ben laat!
Fijne dag!
groetjes uit een regenachtig en koud Apeldoorn

Riet a dit…

Dat is echt lachen Marjanne,eenzame sokken,meis hoe kom je erop.
Hier gebeurd dat ook hoor.
Fijn voor je dat je zo gezellig weekend gehad heb.
Dat had je hard nodig,even bij getankt.
Goed te horen dat je man weer wat te eten krijg,ben heel benieuwd naar de uitslag van de scan die ze gaan doen.
Je stempel kast is zo mooi.
En je kaart is weer prachtig.
Sterkte met alles van de week.

Dikke knuffel Riet.xx

mildred a dit…

haha, ja ik ken dat van die sokken, vooral het mandje van mijn dochter zit er vol mee!!
zal ze ook maar eens gaan opruimen!
leuk dat je zus er is en dat je nu ook wat afleiding hebt, en wat goed dat het wat beter gaat met Gege!!

groetjes mildred

Loes Oorschot a dit…

Wat fijn dat het met GéGé weer iets beter gaat! En wat heerlijk dat je zusje voor zoveel afleiding zorgt. En zelfs zo dat je aan je ES Syndroom hebt kunnen werken...Super!
De jongenskaart is enig en je letterbak om te stelen. Wat vind ik dat een mooi gezicht met de houten stempels erin. Vooral de alfabetten komen zo mooi uit!

Groetjes, Loes

mueppi a dit…

Das mit den Socken kenne ich, Marjanne!
Am Wochenende sah es bei mir auch so aus! haha
LG Gisela

Petra a dit…

Wat fijn om te horen dat het iets beter gaat met je man, en wat een leuke kaart heb je gemaakt. Het inkleuren ziet er ook goed uit.
wat grappig dat wasrek met al die sokken, en ik herken het.

Liefs Petra.

Lilian a dit…

Wat heb je weer een smakelijk verhaal op je blog gezet meis....heerlijk heb er dan ook lekker om kunnen lachen, terwijl ik dit probleem niet ken (geen kids thuis)

Heerlijk dat je hebt genoten met je Zusje geeft lekkere afleiding.

Ook goed te horen dat het weer wat beter gaat met je Lief....positief blijven denken meis.

Wat heb je een prachtige stempelbak...een genot om naar te kijken.
Verder nog heel veel sterkte.

liefs Lilian

Petra a dit…
Ce commentaire a été supprimé par son auteur.
Unknown a dit…

Sorry vorige bericht was ook van mij, stond alleen nog aangemeld als mijn vriendin (daar doe ik af en toe wat voor op haar blog vandaar)


Beterschap met je man hoop dat het allemaal toch een beetje meevalt.

Super dat rek met sokken en wat een toeval zeg ik ben met net zo'n klus bezig maar toch houd ik er een stuk of 13 over waar ik geen tweede meer van heb. Die gaan dan toch de vuilnisemmer in heb ik nu besloten. Ik heb hier alle sokkenmanden uitgepakt en ik kom ook geen solostuks meer tegen en de rest past gewoon bij elkaar.

jacinta's hobbyhoekje a dit…

ja die sokken he?? heb ik ook wel eens dat ik er ergens een mis

blij dat het iets beter gaat met je mannetje

wat een schattig kaartje is dat geworden


liefs jacinta

Jolanda a dit…

Haha dat van die sokken komt mij heel bekend voor. Mijn moeder had er pas ook heel veel weggegooit. Wat een mooi kaartje zeg en wat heb je die houten stempels voor opgeborgen!! Fijn dat het al weer iets de goed kant op gaat!
Er staat een award op mijn blog die ik aan je geef: http://jolandascrapscreaties.blogspot.com/2010/11/award.html#comments

Groetjes Jolanda

Wendy Koorevaar a dit…

Hah wat een herkenbaar verhaal van de sokken! Ik ben blij dat het beter gaat met je man en dat je zo'n fijne tijd met je zusje hebt.
Je letterbak en kaart zijn super mooi!

Groetjes,
Wendy

Sôso la vahiné a dit…

coucou marjanne,
tes tampons en bois sont très jolis, effectivement ils prennent plus de place que les clears, mais installés comme ceci ils sont decoratifs.
bisous

crafting_arina_ a dit…

hoi hoi ik ken het probleem ook van die eenzame sok, het is zo herkenbaar...
maar jij had er wel veel zeg. hihihihi

hoe gaat het met je man???
ik hoop dat het weer wat beter met hem gaat.
en wat een moooie manier van jou om je houten stempels op te ruimen.
gr arina

Anneke a dit…

heerlijk om te lezen dat het weer wat beter gaat met je man en dat je zoveel steun aan je zusje hebt en lol hebben gehad , want dat had je echt even nodig.
dat sokken rek is echt te gek en je stempel kast is super.
een fijne week en liefs

Pascale, Made in Herm a dit…

Décidément, pas de chance pour ton mari. Souhaite lui prompt rétablissement et surtout bon courage à vous 2!
Amitiés, Pascale

Anne's Cards a dit…

Je stempels staan prachtig in de letterbak !

Unknown a dit…

stom he dat iedereen het fenomeen vrijgezelle sokken kent en er nog steeds geen oplossing voor is.ik heb er een aantal jaren geleden zelfs ooit eens een collumn over geschreven omdat ik toen al in de gaten had dat veeeel mensen met dit probleem zitten.hopenlijk heb je nu weer een heleboel hele paren bij elkaar.fijn ook dat het met je man de goede kant op gaat.
groetjes Emilie