lundi 18 janvier 2010

Solidarité

Ce soir j'en appelle à la solidarité, pour aider une famille qui a tout perdu dans l'incendie de leur maison. Il y a quelques jours la maison de Laurence, son mari et ses enfant a brûlé et ils ont tout perdu. Les parents ont été intoxiquées par la fumé, et le père en plus blessé, les animaux domestiques ont tous peri...Les enfants étaient heureusement absents. Vous pouvez voir une article de presse sur ce blog. Laurence est une scrappeuse et on ne peut pas laisser une collègue dans la détresse. Rien que pour essayer de remonter un peu le moral j'ai préparée une carte et quelques petits trucs de scrap, ci dessous son adresse:
Vanavond een berichtje anders dan anders. Een familie in het noorden van Frankrijk is alles kwijtgeraakt tijdens de brand van hun huis. De ouders zij licht gewond geraakt, maar geen van de huisdieren hebben de brand overleeft. De kinderen waren gelukkig niet thuis. Laurence scrapt ook, en ik heb een kaartje gemaakt en een pakje met wat spulletjes om haar wat op te beuren. het zou aardig zijn haar een kaartje te sturen... en misschien wat spulletjes... ook al zal haar hoofd voorlopig niet naar scrappen staan.
Ik geef jullie de link naar het blog waar deze oproep staat (in het frans) en hier onder het adres van Laurence en haar gezin:
Mme Laurence BOUVIER
chez Mme Renée BOUVIER
38 Rue Georges MAERTENS
59350 Saint André Lez Lille

18 commentaires:

Marley a dit…

Fantastisch mooi kaartje, en wat erg van dat gezin wat alles kwijt is geraakt! Ik zal ze zeker een kaartje sturen. Liefs, Marley

*Ellen* a dit…

tjee wat een naar bericht, en wat erg voor dat gezin, zal zeker voor haar een aardigheidje doen, en jou kaartje ziet er ook weer prachtig uit

mueppi a dit…

Deine Karte ist wunderschön!
LG Gisela

RosesMarijke a dit…

Wat een mooi kaartje Marianne en wat vreselijk voor die familie!!

Milnie a dit…

Prachtig kaartje weer Marianne en wat een naar bericht zo net na nieuwjaar, zou eens kijken of ik wat bij elkaar kan sprokelen!

liefs

Jacqueline's Weblog a dit…

Een heel mooi kaartje! En wat een slecht nieuws, echt heel spijtig dat dat iemand kan overkomen.
Groetjes van Jacqueline

Lilian a dit…

Gossie meis...wat erg zeg...zal je maar gebeuren...moet er niet aan denken om alles kwijt te raken, lief dat je haar een kaartje hebt gestuurd en wat spullies.....het is toch een heel lief gebaar..
Wens haar alle sterkte van de wereld.

lieve groet Lilian

Riet a dit…

wat een schitterende kaart Marjanne,mooi die bloem,prachtig papier en kleuren.

Liefs Riet.

José a dit…

Je kaart is prachtig Marjanne, maar de aanleiding is triest. Wat erg voor die familie om in een klap zoveel kwijt te zijn, gelukkig zijn ze er zelf redlijk vanaf gekomen, maar het zal een flinke impact hebben.
Groetjes van José

moi a dit…

I don't understand what are you saying, but I can see spring is here.

hugs, moi

moi a dit…

Marjanne, thank you. I can also send them something.

jacinta's hobbyhoekje a dit…

coucou
wat erg zeg
ik ga kijken wat ik nog heb liggen en anders ga ik er een maken deze week hoor

liefs jacinta

Anonyme a dit…

Een hele mooie kaart.Jammer dat het zo een trieste aangelegenheid is.Het zal je maar gebeuren,je moet er niet aan denken.
Ga ook maar een pakje opsturen.

Groet, Lilly

doris a dit…

Een fantastisch mooie kaartje... "PRACHTIG"!!!

Groetjes
Doris

Jol@nd@ a dit…

Wat een mooi kaartje si het geworden zeg! Op mijn blog staat een award die ik aan je geef: http://jolandascrapscreaties.blogspot.com/2010/01/eerste-award-in-2010-van-odetta.html#comments

Wat vreselijk nieuws zeg.

Groetjes Jolanda

Anonyme a dit…

OMG! c'est triste, jespere qu'ils vont se remettre sur pied tres vite. Je vais leur envoyer quelque chose dans la mesure de mes moyens. Toutes mes meilleur pensees sont avec eux.
Hugs xx
Pat

Marianne Schut a dit…

Hai Marjanne, ben er even stil van...moet er niet aan denken om zo alles kwijt te raken..vreselijk, gelukkig zijn de gezinsleden er goed vanaf gekomen maar wat erg voor de dieren... Erg lief je oproep! Dat zal ze goed doen! Veel sterkte gewenst voor dit gezin!
Zou bijna vergeten te zeggen dat je kaartje weer mooi is, wat betrekkelijk is het dan allemaal he, zit ik blij te wezen dat ik een Award heb gekregen...dat lijkt nu zo onbenullig. Liefs, Marianne

mildred a dit…

wat erg zeg voor die mensen!! Dan zal dit kaartje wel goed doen denk ik!

mijn zus had die pons zelf uitgezocht, dus ze wist al hoe hij er uit zou zien, en voor haar verjaardag heb ik een ander kaartje gemaakt maar die zet ik pas na haar verjaardag op de blog!!

groetje smildred